2008 års memoarer.

Jag försöker blicka tillbaka på 2008 och januari-mars var mest en tom transportsträcka mot den efterlängtade våren, jag hann dock med två veckoslut i fjällen.

Den roligaste fjällresan var med alla mina söner, vi hade en liten trång stuga i hundfjället nära backen och grabbarna åkte hela dagarna medans jag tog det lite lugnare med en hel del promenader i området utöver skidåkningen.

I April drog jag och hustrun tlll Mallorca och mötte våren det var jättemysigt lite lyxigt med svit, bubbelbad med havsutsikt och hela paketet.

Pontus tog studenten en vacker dag i Juni, han kom ut i från Europaskolans företagsekonomiska linje med betyg som översteg mina bästa förväntningar, en bra prestation!
Frida gick ut grundskolan i Freja också hon hade gjort goda studiresultat så jag är stolt som en tupp.

I juni firade vi mitt första halvsekel vi hade fest på altanen se bilden i huvudet, vi var ca 60 personer och åtminstone jag hade jättetrevligt med släkt , vänner och kollegor.

Yoel med flickvän tog med sig alla våra hemmavarnde barn till Göteborg och Skara en mycket uppskattad aktivitet av alla inblandade, inte minst för oss föräldrar.

Året har också inneburit stora omorganistioner på arbetet, med en del jobbiga förändringar för många av mina kollegor.
Ena dagen får dom hämta guldklocka för lång och trogen tjänst under pompa och ståt där chefen berättar hur duktiga dom varit, för att nästa vecka få veta att det inte längre finns plats för dom.

Jag känner mycket för många av dessa vänner men jag hoppas också att det kan innebära en positiv förändring för de flesta, jag blev själv övertalig för ca 10 år, jag valde att säga upp min anställning, vilket jag inte ångrat, ibland är det bra att förändra tillvaron en smula.

Under hösten har jag konverterat från oljeeldning till Pellets, så ett litet strå till att förbättra miljön har jag svarat för även detta år.

Jag kan inte skryta med någon viktnedgång trots idoga försök med träning och lchf diet, jag har å andra sidan inte gått upp heller. Dock är jag nog lite bättre fysik och det kommer ett nytt år så nu skall jag få ner nålen under 90 vilket är mitt mål, 2,5 kilo är väl ett realistikt mål.

Gott Nytt År mina få men trogna läsare


Bytt ner mig till hälften.

Jag har länge funderat på att byta min fem år gamla 96 tummare men har tyckt att de varit svårt att halvera storleken.
Skall man ha plasma , lcd , full hd eller hd ready?

Jag har suttit och kollat priser på mellandagsrean men inte kunnat komma till några svar.

Idag gick jag och jämförde bilder på säkert ca 60 olika tv apparater och kom fram till att LCD ger en bättre och naturligare bild än plasma.

Dessutom så bränns inte loggan in i skärmen på en lcd om man kollar på samma tråkiga kanal jämt,  vilket jag dock inte gör.

Jag är lite ovan med den lilla bilden på 47 tumaren när man varit van med 96 tum hela väggen men projektorbilden på en 5 år gammal är inte den samma som en Full hd Lcd.

Jag är övertygad att jag gjorde rätt!

Nu skall jag kolla hockey Bottenmöte Djurgårn mot SSK heja tälje!

Har man baktankar om man bjuder på Lax och vispgrädde.

Stjärnornas feta diet som ökar sexlusten

Äter fett Sarah Jessica Parker nappade på dieten. Äter fett Sarah Jessica Parker nappade på dieten. Foto: AP

Farligt Monopolspelande.

Juldagskvällen avslutades med ett par partier Monopol med Pontus och Rasse.
Rasse vår mest inspirerade och spontana spelare vann den första omgången, i den andra omgången så gick det lite sämre och när han i ett utsatt läge hamnade på en välbebyggd gata och pengarna var slut kallade han ägaren av gatan för kommunistsvin.

Jag tror att han blandade ihop orden som började på K en aning i frustrationen, hoppas att han har hängt med bättre i Biologin än i sammhällskunskapen annars kan ordvalen bli än mer stötande.

Pontus som gått ut Europaskolans Företgsekonomilinje har bättre koll på samhällsekonomin och uttrycker under spelets gång sin uppskattning av Monopolspelets grundare och hans genialitet.

När jag sen får likvida bekymmer genom att fastighetsskatter skall betalas då tycker Pontus att det är en av det  mest demokratiska skatterna i spelet eftersom de slår mot de stora fastighetsägarna och inte mot de mindre fastighetsägarna.

Reinfeldt måste nog ändra Monopolreglerna för de kan ju vara förödande för den framtida demokratin, om ungjäklarna får såna snedvridna uppfattningar av ett vanligt familjespel.


Dagen efter.


Dopparedagen alltså!

Väldigt lugnt kollat på film fastnade framför Emil i Lönneberga, den e ju för go, en missförstådd unge med lite otur och en snål bondjävel till farsa det är ju så livet är i verkligheten.

Suttit och pulat lite med ungarnas tekniska julklappar laddade ner Ericssons pc suite för att ladda över låtar till nya mobilen, är det nåt ericsson kan så är det att göra dåliga programvaror, datorn står och hackar och hänger sig.
Man startar om datorn 20 gånger men några låtar blev det inte, hon får nog sjunga själv.

Rasses bärbara IBM där saknas nog några drivrutiner, det går varken med kabel eller trådlöst att komma ut på nätet.

Sitter nu och lyssnar på Rhapsody in rock , La Gayla gjorde en av mina favoritlåtar Proud Mary.

Jag bara älskar dom gamla Ike och Tina Turner låtana från 60-talet.

Keep on rolling.Dö då tomtejävel.

Nu sitter nästan hela famijen och tittar på Tomten är far till alla barnen.

Vi köpte den som morgonpresent till Rasse för många herran år sen våra barn var alltså inte så gamla på den tiden.
Jag satte risgrynsgröten i alla strupar på en gång när jag hör inledningsscenen i gagaroben ljuda genom Tv:ns högtalare och barnens ögon var uppspärrade som parabolantenner.

Jaja sen dess är det i alla fall tradition att kolla filmen på julaftonsmorgon.

Hoppas att alla får en mycket lugnare jul än den som spelas upp i filmen.

GOD JUL alla mina få läsare.

Slutet Gott allting gott.

Granen som varit huvudrollsinnehavare i två bloggar (www.fridelinen.blogg.se) under  dagen är nu installerad klädd och har fullt av små färglada paket under sig. Rasse och jag vann över en högre andel kvinnlig population.

Analysen av denna vinst beror mest på att den kvinnliga delen av familjen skulle vara tvungna att antingen gå ut att hugga en eller åka att köpa en , jag vill med detta inte påstå något annat än att den kvinnliga listen lyste med sin frånvaro.

Julskinkan avsmakad med mycket väl godkänd som betyg.

Barnen i Granhuggarligan sussar sött efter en lång ansträngande dag,och drömmer sött om tomten.

Imorgon  startar vi med tomtegröt och kanel och sen kommer filmtajm med tomten är far till alla barnen.

Dan före doppardagen  37 minuter till.


Fulgranen.

Nu finns den på bild i bloggvärlden.

Kolla min dotters blogg för att se den mest omtalade jugranen!

Dan före Dopparedagen.

Mission Impossible.

Granen är avverkad och hemburen, när vi kom hem så hade solen gått upp och ljuset avslöjade tidernas fulsate gran.
Den var i det närmaste halv, Hustrun som inte var med säger, ni får banne mig åka och köpa en gran den där kan vi inte ha i möblerade rum.
Fridelinen och Lisa tjurar och håller med Mamma, Rasse och jag tycker att vi får nog leva med en och annan skönhetsdefekt det är vi ju vana med :-)

Följ den spännande fortsättningen på granfejden.

Vem tror ni vinner fighten Rasse och jag mot tjejligan?

Schhhhh tyst säg inget till någon.

Om en halvtimme vaknar mina tre yngsta barn trots att det är skollov. Det beror på att vi måste ut före det att det har ljusnat helt ,men det får inte vara becksvart heller för då ser vi inte hur objektet ser ut.

Vi skall ut och tjuvhugga en gran, Fridelinen tycker att vi skall ta bilen, men då kan vi bli identifierade av regnummret sa jag .

Som om folk inte känner igen oss när vi kommer släpande på en gran genom byn tyckte Frida.

Jag återkommer med en granhuggarrapport senare, kommer det ingen rapport inom tre timmar så sitter jag troligen häktad eller nåt.

Dan före dopparedagen.

Helgens bravader.

Vi har varit i Växjö i helgen och firat Bonds 60 årsdag, nej visst det var min bror Bengts födesedagsfest som gick i Bondtema.

En mycket välregisserad fest med mycket tal och sång det var verkligen trevligt.
Jag hade också nöjet att träffa många brorsbarn som jag inte sett på många år.

På vägen hem stannade vi och köpte all julmat och nu är köttbullarna rullade och stekta.

Det börjar kännas aningen stressigt och hinna med allt , till råga på allt så säger mina gullungar att vi kan väl gå ut och hugga en gran det vore så mysigt, vi ser på sånt med olika ögon , jag för min del får en inre syn om att jag blir jagad av ngn bonde med tjugan i högsta hugg.

Dan före dan före dan före dopparedagen.


Eniro tar över Amors funktion.

Nu kan man få ett chip inopererat i hjärtat som skickar email eller sms till sin läkare.
Jag undrar kan man koppla den till Eniro, så om hjärtat rusar snabbare så ringer det upp den som råkade orsaka hjärtklappningen.

Gymnasieskolan av idag?

När jag var ung så fanns det natur, samhälls och teknik.
Nu för tiden kan man gå på skid, skateboard, media och jag vet inte var begränsningen finns.
Jag har varit tveksam till denna utveckling det verkar ju mesta vara ngn form av fritidsgård på dagtid.

Vad skall det bliva av våra ungdomar, är en tanke som flugit allt för fort genom de minskande antalet celler som sitter ovanpå axlarna.

Jag har frågat Jonna och jag har varit inne på pimpa din blogg eller vad bloggsidan hette men jag lyckades bara öka på sizen på fonten som min trognaste men något åldrande läsare önskat.

Då kommer min lilla dotter hem från skolan och säger att hon kan minsann fixa bloggen.

Det hade hon fått lära sig på medialinjen hepp!

Tack www.fridelinen.blogg.se

Hur man ser om nån kör LCHF Del 3


Man suger in kinderna och försöker se ut som ett av de smalare strecken i en streckkod när man lassar upp den ena fettdrypande produkten efter den andra på kassabandet och den pinnsmala tonårskassörskan granskar en uppifrån och ned (med hjälp av spegeln där dom kollar om man smugglar ut varor på vagnens underdel) med en fördömande blick medan de fortsätter att idissla på sitt Stimorol.

Fick en tår i ögat idag.

Jag läste en kommentar på Mamma Melissas blogg, hon bearbetar sin sorg över två förlorade barn.Hon berättade om gravskändningen när någon totalt okänslig person gått rakt in på graven och tagit dekorationerna i form av julklappar med belysning.

Kommentaren som barnens mormor Lena skrev gjorde att jag tårades i ögat.

http://mammamelissa.blogg.se/

Jag hittade länken hos bittebus


Hon har rätt många bra länktips hur hinner människan med??????


Rapport från Stureplan.

I går bjöd vi våra kunder på Julbord det avnjöts på Tyrol, god mat och mycket vilt på borden.
Efter att kunderna tackat för sig så fortsatte vi ut på stan med kollegorna.

Vi har en Liiiiidiiiiiingö kollega och enligt henne är det bara Riche som gäller, så vi tog tjuren vid hornen och stångade oss in mot bardisken,  det är ett under att dom serverade nåt annat än olja och tomatsås till oss sardiner på andra sidan den avgrundsdjupa disken.

Ljudnivån ligger på en nivå som skulle få arbetarskyddstyrelsen att arbeta övertid i flera månader för att skriva sina förelägganden om obligatoriska hörselkåpor.

Personalen var helt likgiltiga helt nollställda ansiktsuttryck det hivades vitt vin och champange och kontokorten debiterades.
Jag noterade bara två som visade ngn form av känslor i ansiktsmusklerna,och dom funderade nog mest på vems säng som skulle uppsökas efter arbetstidens slut.

Allt är så förbaskat ytligt kindpussigt och fläskkotlettkammat att man längtar efter en kall öl och kolla in stammisarna på puben vid Statoilmacken i Mariefred

Slå samman Volvo och Saab säger ingenjörerna.


Jag såg ett värde på Volvo på 25 miljarder och då bör Saab ligga mellan 15-20 miljarder vad vet jag.
Om vi ponerar att man kan få loss dessa två för 40 miljarder, om 400 000 svenska privat personer satsar 100 tusen så finns pengarna.
Hur skall man finansiera detta, varje privatperson som går in och satsar får en statlig rabatt på 25-30 tusen.
Kostar staten ca 10-12 miljarde vilket man troligen kommer att lägga ut ändå till slut(Carnegie fick 5 miljarder)
Ca 50 tusen lånas av bankerna med aktierna som säkerhet. Kvar att betala kontant ca 20-25 tusenMed den skatterabatten och med bra lånevillkor tror jag det blir köbildning till ägarandelarna.


Jag tror att dessa ägare verkligen tänker efter innan man väljer ngn annans(läs Ford som är stora där) bil när man skall beställa tjänstebil via arbetet,men även vid privat investeringen.

Det stora problemet med detta förslag är att juridiska personer med stora lobbyverksamheter och pengar i ladorna vill vara med , men nu tycker jag det är dags att ge utrymme för vanligt folk.


Vad tror ni skulle det finnas ett intresse

Hur man ser om nån kör LCHF Del 2.


Vid julbordet ber man att få de bortskurna fettkanterna från skinkan som de andra lägger åt sidan på tallriken.

Hur man ser om nån kör LCHF Del 1.


Om någon ber om en salami och brie macka utan bröd på fiket men med mycket smör.

Konstgjord kö på E20.

I ngn vecka har vägverket hållit på med något arbete på räcken eller viadukt och det har varit nedsatt hastighet med 2 något smalare körfält.

Trafiken har saktat in något men ändå flutit.

I kväll satt det varningsskyltar att om 700 m upphör höger körfält, alla (nästan alla) bromsade in och lade sig lydigt i vänster körfält.

Undrar om lydigheten hade varit lika total om man blivit uppmanad att lägga sig högerfilen?

Jag fortsatte dock vidare i höger fil i ca 40-60 km/h förbi en nästan stillastående 700 m lång kö.

När jag kom fram till själva vägarbetet så visar det sig att det är två filer dock med en liten krök på bägge men två öppna filer och inte en vägarbetare i synhåll.

Som om inte trafiken är tät ändå morgnar och kvällar, nu lyckades dom först  få till en lång stillastående kö, för att sen få trafiken så hoptryckt att hastigheten hölls i ca 80 km/h i två filer ända fram till Läggesta.

Vägverket lyckades mycket bättre med detta trick än med 100 fartkameror på samma sträcka.

Telefonförsäljare

I går kväll blev jag uppringd av en trevlig telefonsäljare hon upplyste mig om vad jag betalade till min nuvarande leverantör och vad jag kunde spara om jag valde EON.

Som en hängiven Södertäljesupporter hade jag synpunkter på var dom lade sina sponsorpengar, vi hade också ett utbyte med ord om huruvida deras ledningar var nedgrävda efter stormen Gudrun.

När jag upplyste henne om att tre öre per kilowatt kändes fattigt eftersom jag gör av med 60 tusen sådana per år, då tog en man över samtalet och berättade att hon var nybörjare och hade skött sig jättebra.

Han berättade att dom satt längst ut och inte hade mandat att förhandla om sådant och efter många meningslösa ordbyten visade det sig att den charmerande kvinnan var hans äkta hälft.

Han hade också en massa tips på hur jag kunde spara pengar utan att det  minskade hans bolags intäkter, efter det jag nekat byte av elbolag undrade han om dom kunde ringa upp mig vid ett senare tillfälle.

Jag svarade att hans trevliga fru gärna får ringa upp närhellst hon har lust.

Jag undrar om jag nånsin kommer att bli EON kund?


Sumobrottarcoach.

Livsmedelsverket rekommenderar  att 60% av näringsintaget skall bestå av kolhydrater och ca 20% bestå av fett.
Sumobrottare rekommenderas att få i sig ca 65% kolhydrater och ca 12% fett för att bygga sina vackra kroppar.

Livsmedelsverket verkar ha fått en medarbetare från svenska sumoförbundet(finns det?) i sin stab.

Jag har kännt mig trött på sistone och funderat på om det beror på min diet, jag funderade starkt på att öka kolhydratintaget men efter en runda på weben har jag kommit fram till att fortsätta med LCHF men mer strikt. Jag ligger nog aningen för högt på kolhydraterna så att jag går ut och in i ketosstadiet eller vad det kallas.

Mitt största problem är den stundande julen vad skall jag doppa i grytan?


Grönköping

Jag har varit på konferens i Hjo som också är Grönköpings hemvist alla känner väl till Grönköpings veckoblad     http://www.gronkoping.nu/  
Jag möttes av ett blött kallt och blåsigt Hjo vid Vätterns strand, Om man tillät sig att drömma om en varm sommardag så kunde man se en liten mysig båthamn som vaktades av en liten fyr.

Bredvid hamnen fanns en sandstrand med små pittoreska badhytter i trä.

Hotellet som var ett komplex med några decennier på nacken omgavs av sekelskiftesvillor med snickarglädje och en liten park där hotellet anordnade spökkvällar om man  vågade.

Tänk om man varit där på sommaren på några semesterdagar  istället för att arbeta , jodå jag hann med en halvtimmes promenad på morgonen i snålblåst och iskallt regn burrrrrrrrr.

RSS 2.0