Viktdebatten i Media.


Var man än vänder sig på kvällstidningarnas websidor så är det GI, LCHF, banandieter, motion för dyslektiker, powerwalking osv.

Media lägger ut nyttiga matsedlar om vad som skall ätas osv i LCHF som tilltalar många människor där man får  äta allt det goda, ät hur mycket fett du vill och du kan tom dricka vin, det är klart att man tar till sig en sån diet.
Jag har funderat länge över alla dessa spaltmeter som skrivs om hur man skall gå ned i vikt, och det minimala antalet rader angående hur många kalorier ett glas vin ,öl eller vanlig ren sprit inehåller.

ett glas vin 30 cl innehåller 180 kcal
ett glas öl 50 cl innehåller 250 kcal
ett glas ren sprit 4 cl innehåller 120 kcal

Inte nog med att intaget av kalorier blir stort under en blöt kväll, kroppen stänger av den normala förbränningsproceduren eftersom den lägger all energi på att jobba undan alkoholen ur kroppen.

Nu på morgonen läste jag att engelsmännen skall försöka få folk att dricka mindre genom att upplysa vilken kalorifälla det är.

Vi får väl se om kvällstidningar, veckotidningar törs skriva så mycket om detta det lär väl störa relationerna till annonsköparna.
Och hur länge kommer engelsmännen tillåtas att driva en sån EU fientlig propaganda.

Försvarstalet.

Det stormade ju rejält kring Postens VD och hans lön, Styrelseledamot Nivert var ordentligt pressad i en tv-intervju, jag undrar hur länge hon blir kvar?
Men nu har akademikernas fackförening Saco gått ut och försvarat att dom var delaktiga till den enligt mångas åsikt felaktiga lönesättningen, Saco tycker också att ingen skall arbeta gratis .

Man kan ju för Sacos skull hoppas att Nordström är medlem i Saco, eftersom  dom har medverkat och förhandlat fram Postens mest omtalade lönesättning.

Om han inte är medlem kan man ju undra om det inte är bättre att vara oorganiserad.

Snöbollskrig.I dag ringde kontaktläraren och bad oss hämta sonen, skälet var att han kastat snöboll på otillåtet område och dessutom haft mage att argumentera med kontaktläraren.

Min kära hustru sopade motvilligt av snöhögen till bil och svor ett par gånger över att  gubbskrället(jag)fortfarande inte bytt vindrutetorkarna.
Hon körde 4 mil tur och retur för att hämta hem rättshaveristen.

Jag hörde talas om ofoget på telefon och beordrade genast straffarbete i form av snöskottning för  odågan.

Jo det var skottat när jag kom hem hi hi.

Sen började historien nysta upp sig det kom hem vittnen i form av andra potentiella rättshaverister(kompisar)

Kompisarna berättade att vår vanärade son befunnit sig på tillåtet område när han påträffades av läraren och hade inte heller kastat ngn snöboll utan den största synden var att han hade mage att ifrågasätta reglerna.

Senare på eftermiddagen hade några andra elever påträffats att kasta snöboll på samma område och av samma lärare och trots att hon träffades i ryggen av en snöboll så tvingades inte dessa att lämna skolan.

Kompisarnas sammanfattning var att läraren nog inte tycker så bra om vår lilla rättshaverist(uttrycktes dock mer rått live än vad som återges här)

Efter att dessa vittnesmål rycker nu försvarsadvokaten(mamma) in hon skall minsann prata med rektorn i morgon.

Stackars honom jag har blivit pratad med många gånger så jag vet vad han har att vänta.


Datastrul

Bästa IT helpdesk,

Förra året  uppgraderade jag från Flickvän 7.0 till Hustru 1.0.
Så fort jag  hade installerat programmet märkte jag att det började kräva att jag skulle  installera Barn 1.1, 1.2 och 1.3. Det tog en massa tid och krävde  en massa resurser. Det stod det inget om i programspecifikationen. Dessutom  installerade sig Hustru 1.0 i alla andra program och dyker upp så fort jag  startar datorn och övervakar alla mina aktiviteter.

Gamla program som  Pokerafton 10.3, Fyllefest 3.5 och Söndagsfotboll 5.0 fungerar  inte längre. När jag försöker starta dem får jag felmeddelandet: 'Du har utfört  en otillåten aktivitet. Stäng genast ner alla program som inte stöds av Hustru  1.0 !'

Det är omöjligt att hålla Hustru 1.0 i bakgrunden medan jag  Försöker köra några av mina favoritprogram. Jag har funderat på att återgå till  Flickvän 7.0, men jag kan inte ens avinstallera Hustru 1.0. Kan ni hjälpa mig?  Tack på förhand!


'Frustrerad och förvirrad'


Svar från Helpdesk,

Bäste Frustrerad och förvirrad, Problemet du  beskriver är mycket vanligt och många klagar över samma sak. Orsaken till  problemet är ett grundläggande missförstånd. Hustru 1.0 är inte, som  många män tror, ett nytto- och underhållningsprogram, utan ett operativsystem  som är designat för att styra allt.

Att försöka gå tillbaka till  Flickvän 7.0 när Hustru 1.0 är installerat är dömt att misslyckas. Några har  försökt med att installera Flickvän 8.0eller Hustru 2.0, men det  har slutat med att de fått fler problem än vad de hade med Hustru 1.0.

Vi  rekommenderar att du behåller Hustru 1.0 och försöker göra det bästa av  situationen, samt att du eventuellt läser hela kapitel 6 i manualen 'Vanliga  programfel'. Datorn kommer att fungera perfekt så länge du tar ansvar för alla  systemfel, oavsett vem som har förorsakat dem. Det räcker med att du skriver:  / FÖRLÅT, så återvänder styrsystemet till normaltillståndet. Hustru 1.0  är ett storartat program som dock kräver ett visst mått av underhåll.

Du  kan försöka med att köpa tilläggsprogram för att öka funktionaliteten. Vi  rekommenderar Blommor 2.1, Choklad 5.3 eller i extremfall  mjukvarupaketet Päls 2000.

Vi avråder å det bestämdaste från att  installera Älskarinna i kortkort 3.3eftersom detta program inte stöds av Hustru 1.0 och kommer  att resultera i att Hustru 1.0 avinstallerar sig själv och därmed avlägsnar 50 %  av systemresurserna. Älskarinna i kortkort 3.3 kräver själv stora  systemresurser, som inte finns kvar efter det att Hustru 1.0 har avinstallerat  sig själv.

Vänligen Helpdesk

Med vänliga hälsningar


Chefer har för hög lön.

Klippet kommer från aftonbladet.

Var femte svensk: Jag arbetar hårdare än chefen Svenska arbetstagare har lågt förtroende för sina chefer enligt ny undersökning 2

20 % av de anställda jobbar hårdare än chefen , bör väl betyda att 80 % är lika eller latare än chefen .....................

Visst jag arbetar på Posten men får mer inkomst från Posten  än vår VD  :-)

Tomten får det jobbigt i år

Hörde på fyrans ekonominyheter att pgr av lågkonjukturen så börjar mellandagsrean redan vid Lucia.
Det är enda sättet att klara kassan och kunna betala lönerna sa en representant för detaljhandeln.

Enda problemet med det är väl att konsumenternas kassa tar slut i december istället för den normala januariebben.

Snöplogen

Klockan fem vaknade jag av snöplogen som for omkring i byn och rensade trottoarer och de mindre vägarna som sköts av samfälligheten, naturligtvis missade traktorn 100 meters uppförsbacke upp till min och två andra fastgheter.

Temperaturen var - 1 och det hade snöat ca 3-4 cm under natten.

Här ute på landet är det vägföreningen som står för underhåll av allmänna grönytor och de mindre vägarna.
Varje år är det arbetsdagar där vi skall vara med och röja träd och kratta diken osv.

Om du inte kan delta i dessa aktiviteter så drabbas fastighetsägaren av en debitering om 500 kr till vägföreningen.
Jag funderar över om detta är ok , vi betalar ju exakt lika mycket i kommunalskatt som alla andra gnestabor och där ingår dylik service på skatten. Vi får väl kolla upp det via någon eu-instans så kanske vi vet, om ett decennium eller två.Dramatik vid Heby slott.


När vi var på väg tillbaka från Gnesta efter slutfört tandläkarbesök, en spruta och en lagning och den obligatoriska lektionen i tandtråd så står det en bil med helljus och varningsblinkers vid Heby Slott.
En ensam tjej står och varnar bilister för att dom inte skall köra på ett skadat rådjur.

Någon mindre vetande hade kört på rådjuret och sen bara åkt vidare, men den här tjejen stannade och inväntade hjälp av viltvårdare så vi stod kvar med våra varningsblinkers till dess att viltvårdarna anlände då åkte vi då jag misstänkte att det kanske inte blev iltransport till djursjukhuset.

Snön yr runt knutarna.

Vaknade efter en blåsig och snöig natt -4 grader på morgonkvisten, jag bestämde mig för arbeta hemma istället för att jäkta iväg till Stockholms bilköer.

Efter att talat med kolleger så visade det sig som ett gott beslut.

Det har varit fullt upp med diverse offerter och prisjusteringar inför det nya året så det är inga problem med sysselsättningen.

Jag måste dessvärre åk till Gnesta iaf , Frida skall till tandläkaren och vill naturligtvis inte gå själv så det är bara att dra på sig pälsmössan och åka.

Har ni förresten hört om det där två 5 åringarna som utforskade skillnaderna mellan könen , pojken såg förundrat ner på flickan och sa -kissar du med den där ?
- flickan svarade ja men då skall du se mamma hon kissar med en pälsmössa.

Jaja den är ju jättegammal numera är det väl ingen skillnad på vad flickorna kissar med oavsett ålder.
 

Laxne större än världen.

Jag var på en konferens i våras , vi höll till utanför Hallstavik.
På kvällen var det aktiviteter i form av trekamp, grillning och senare en form av popquiz.
Det var en kille där som spelade gitarr och sjöng uppbackad av en elektrisk låda som lät ett helt rockband.
När man lyckades gissa rätt så straffades man med att gå upp och sjunga i mikrofon,  för den hånskrattande församlingen.
När jag var uppe på scenen för femtielfte gången så förde vi en liten konversation, gitarrspelaren och jag mellan ett låtbyte.
Det visade det sig att han också bodde i Laxne och att vi faktiskt är väldigt nära grannar.
Det var Pelle Pop som lirade.

Så snacka om att Laxne är stort och världen bra liten.

RSS 2.0